Translation

Notícies

 • Tavascan i Ustou s’uneixen en una nova trobada transfronterera
  El dissabte, 19 d’agost, es tornen a reunir per tercera vegada consecutiva al port muntanyenc els veïns de la població catalana amb els procedents de França

  Per tercera vegada consecutiva, aquest dissabte, 19 d’agost, tindrà lloc la trobada transfronterera al port de Tavascan. Una iniciativa que ja s’està convertint en tota una tradició que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d’Ustou.

  Aquesta trobada anual, té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en aquest part del port on limiten els territoris català i francès.

  Durant la trobada, hi haurà una degustació de productes locals típics de cada població i actuacions musicals. La sortida des del cantó català està prevista a les 7’30 hores del matí i el punt de trobada serà l’oficina d’informació de Tavascan. Altres opcions de sortida són a les 8:30h a peu des de Bordes de Graus (davant recepció del càmping). També a les 9:30h a peu des de l’aparcament de la Font de la Costa, accessible en 4×4. A més, per qui no disposi de vehicle tot terreny sortiran taxis a les 8:45h des de Bordes de Graus cada 45min fins a l’aparcament de la Font de la Costa.

  Tavascan fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera francesa d’Ustou, situada a la regió del Migdia-Pirineus, al departament de l’Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.

  La trobada es fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i el d’Ustou i del Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

  Cada any aquesta iniciativa reuneix al voltant de 100 persones.
 • Concert de la FEMAP a Tavascan el 20 d’agost
  El proper diumenge, 20 d’agost, l’Església de Sant Bartomeu de Tavascan acollirà un gran concert emmarcat en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP).

  El concert tindrà lloc a les 21 hores i serà sobre el “Cançoner del Duc de Calàbria” amb la direcció de Carles Magraner.

  Podeu adquirir la vostra entrada a les oficines de l’Ajuntament de Lladorre o en aquest enllaç: http://www.femap.cat/concerts/propers-concerts/630-academia-tavascan?date=2017-08-20-21-00
 • Es presenta el Pla de Desenvolupament Sostenible de les Valls de Cardós
  La jornada oberta a tothom per informar sobre l’esborrany tindrà lloc el dijous, 3 d’agost, a les 19 hores a l’edifici polivalent de Tavascan

  El proper dijous, 3 d’agost a les 19 hores, es presentarà a l’edifici polivalent de Tavascan l’esborrany del Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós.

  En aquesta sessió, oberta a tothom, s’informarà sobre l’esborrany sorgit a partir dels procés de participació que es va dur a terme durant el 2016 amb els veïns i veïnes de la Vall. Durant la presentació, es donaran a conèixer les accions del Pla i es recolliran preguntes i aportacions.

  Paral·lelament, durant els mesos d’agost i setembre, l’esborrany també estarà disponible als tres ajuntaments de la Vall (ajuntament de Vall de Cardós, Lladorre i Esterri de Cardós) i al web www.plavallsdecardos.wordpress.com/documents per a consultes i també perquè tothom i pugui fer més suggerències. Per inscriure’s a la jornada d’aquest dijous, es pot trucar al 973620670 o al web www.plavallsdecardos.wordpress.com/participa
 • El Casal dels Infants torna a instal·lar el seu camp de treball al municipi de Lladorre
  El Casal dels Infants de Barcelona ha instal·lat, un any més, el seu camp de treball al municipi de Lladorre.

  En aquesta ocasió, un grup d’uns 25 joves, d’edats compreses entre els 16 i els 20 anys i acompanyats per 3 monitors, han realitzat diferents serveis a la comunitat (desbrossament de camins municipals, neteja de sota bosc i del patrimoni cultural i arquitectònic dels diversos pobles, etc.). El projecte s’emmarca en la línia del treball educatiu i social que el Casal desenvolupa amb joves en situació de risc.

  Durant l’estada al Pallars, als joves del Casal d’Infants del Raval els acompanya un equip d’educadors, que els orienta en la seva pròpia gestió i organització de la vida al campament. Per als joves, en la majoria de casos és el primer cop que surten de l’entorn urbà, experiència molt enriquidora segons els educadors del centre.

  Aquesta sinèrgia entre el municipi de Lladorre i el Casal dels Infants fa diversos anys que es perllonga amb èxit, donat l’interès d’aquests joves de fer activitats a la natura i en un marc excepcional.

  El Casal es va crear a l’any 1983 al barri del Raval. Des d’aleshores, l’ànima de l’associació ha estat el voluntariat i el treball en xarxa amb la ciutadania i amb el món institucional i empresarial. En l’actualitat, s’hi troben més de 1.200 persones que sumem esforços per donar empenta els barris més vulnerables de Barcelona (Raval, i el Besòs), Sant Adrià del Besòs (la Mina), Badalona (Sant Roc i Llefià), Santa Coloma de Gramenet i Salt, a més de tenir projectes de cooperació amb les entitats del Marroc (Tànger i Casablanca).
 • Nou èxit de convocatòria de la Marxa de les Valls de Cardós
  Aquesta tradicional iniciativa lúdica i esportiva ha congregat gairebé 200 participants entre la modalitat adulta i l’infantil

  La vuitena Marxa de les Valls del Cardós s’ha convertit en l’edició més concorreguda de tots els anys amb gairebé 200 inscrits entre la modalitat adulta i l’infantil. D’aquesta manera, la Marxa demostra la seva bona acollida, convertint-se en una de les activitats més populars de l’estiu al Pallars.

  La Marxa, que ha tingut lloc aquest dissabte, 22 de juliol, ha unit diverses poblacions de les Valls de Cardós (Pallars Sobirà) per acostar-nos l’excepcional marc paisatgístic que ens ofereix la zona, alhora que s’ha difós el seu patrimoni cultural. En aquesta edició, la sortida s’ha fet a Ribera de Cardós i l’arribada a Tavascan. El recorregut ha estat de 23 km amb uns 500 m de desnivell que s’ha realitzat amb al voltant de 6 hores.

  Cal recordar, aquesta és una activitat no competitiva, tractant-se d’una caminada popular que vol unir el fet de conèixer la gran riquesa cultural i arquitectònica, al temps que es gaudeix del paisatge.

  Paral·lelament, durant la caminada, també han tingut lloc dos visites guiades a les esglésies d’Estaon i d’Aineto amb un guia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

  La caminada infantil apropa la riquesa cultural del territori a 60 infants
  A la vegada, també s’ha realitzat la tradicional marxa infantil en la qual han participat uns 60 nens i nenes. En aquest cas, la Marxa ha transcorregut de Lleret fins a Tavascan amb la inclusió de relats i històries per ampliar els coneixements sobre el territori dels més petits.
Back to top

Aquesta web utilitza cookies per fer analítiques. Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat. ACCEPTAR