Traducción

Itinerarios invernales.

S'actualitzen els continguts d'aquesta pàgina regularment cada dissabte i diumenge. El grau de perill i els problemes d’allaus s'extreuen dels butlletins de perill d’allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Centre de Lauegi d’Aran. Les recomanacions per a cada itinerari es basen en l'aplicació de l’Avaluador tenint en compte el grau de perill, su distribución en orientaciones y altitudes y el tipo de terreno por el que transcurren.

* L’estació d’esquí de Tavascan declina tota responsabilitat pels danys i perjudicis que puguin produir-se derivats de la interpretació i/o ús de la informació que aquí es presenta. Aquestes dades no substitueixen la formació, l’experiència i el bon judici dels usuaris.

Condiciones: válidas para el día 21 de desembre del 2018

Evaluador (adaptat de Avaluator 2.0 © 2010 Canadian Avalanche Centre).

Peligro de aludes

Moderado

Descripción:
Les temperatures pugen bastant, però el cel estarà força ennuvolat; per això no es descarta alguna purga o allau de mida 1 de neu humida en vessants assolellats de forta inclinació al peu de rocs i esperons. Atenció al terreny trampa, ja que hi ha poc gruix de neu i afloren rocs i altres obstacles.

Problema d’allaus

Nieve húmeda
Nieve venteada

Gestió:
Controlar l'efecte del sol i la pujada de temperatures sobre la neu, sobretot en orientacions solanes (E, S i W).
Circular amb molta precaució per terreny complex a cotes altes evitant zones favorables al desencadenament de plaques de vent (vessants molt drets, convexitats o terreny sense suports).

Galeria de fotos del dimarts 9 de enero

Recomanacions: válidas para el día 1 d’abril del 2018

Podeu descarregar-vos el KMZ i visualitzar-lo al GoogleEarth.
(!) En aquesta versió apareixen els itineraris sense recomanacions de seguretat.

Clasificación del terreno de aludes (Parks Canada 2006)

Terreny simple: exposición a pendientes poco derechos y terreno forestal. Algunos claros de bosque pueden implicar zonas de llegada de aludes poco frecuentes. Muchas opciones para reducir o eliminar la exposición.

Terreny exigent: exposición a zonas de trayecto de aludes bien definidos, en zonas de salida o en trampas. Hay opciones para reducir o eliminar la exposición encontrando rutas con cuidado.

Terreny complex: exposición a zonas de trayecto de aludes múltiples y superpuestas o grandes extensiones de terreno abierto y derecho. Zonas de inicio de aludes múltiples y con trampas debajo. Mínimas opciones de reducir la exposición.

Recomanacions de seguretat (Evaluador: CAC 2010)

Precaución: cal saber reconèixer el perill i tenir les habilitats de circulació amb seguretat i de rescat. Las condiciones son adecuadas para circular por terreno de aludes y los accidentes son generalmente infrecuentes.

Precaución extra: los aludes son posibles por causas humanas o naturales, y los accidentes son frecuentes. Se requiere un nivel avanzado de comprensión del peligro de aludes existente.

No se recomienda: no es recomana circular per la muntanya sense coneixements de nivell professional o expert en neu i allaus. Condiciones preparadas para que haya accidentes por aludes.

Fitxes d’itineraris

1_ComaForn

Coma del Forn (1)
Desnivel: 960m
Clase de terreno: exigent

Fitxa tècnica

1_ComaForn

Coma del Forn pel barranc (1A)
Desnivel: 960m
Clase de terreno: complejo

Fitxa tècnica

Campirme (2)
Desnivel: 910m
Clase de terreno: exigent

Fitxa tècnica

Campirme per l’Estació (2A)
Desnivel: 430m
Clase de terreno: complejo

Fitxa tècnica

Tuc de la Cima (3)
Desnivel: 740m
Clase de terreno: exigent

Fitxa tècnica

Tuc de la Cima per l’Estació (3A)
Desnivel: 260m
Clase de terreno: complejo

Fitxa tècnica

Ventolau para Crestuix (4)
Desnivel: 1140m
Clase de terreno: exigent

Fitxa tècnica

Ventolau pel barranc (4A)
Desnivel: 1120m
Clase de terreno: complejo

Fitxa tècnica

Volver al principio