Traducción
Més de mig centenar d’esportistes participen a la 25ª prova Alt Pallars-Certescan d’Esquí de Muntanya
L’estació de Tavascan ha acollit aquest diumenge tres proves relacionades amb aquesta pràctica esportiva

Més de mig centenar de persones han participat a la 25ª prova Alt Pallars-Certescan d’Esquí de Muntanya. En el marc d’aquesta cita, han tingut lloc tres curses diferents. Les dues primeres s’han dividit entre la prova sènior i la junior, les quals han estat destinades als competidors professionals i són puntuables per la copa catalana. La tercera cursa ha estat el primer Open Tavascan, prova destinada a tots aquells no professionals interessats en l’esquí de muntanya.

Les proves puntuables per la 30ª Copa Catalana FEEC-Millors per equips
Les proves puntuables estan emmarcades en el trofeu Sergi R. Escalera i s’han dividit en la cursa sènior (amb una sèrie de subcategories) i la junior.

Gerard Vila i Pau Costa han estat els guanyadors en la categoria absoluta amb un temps de 2 hores i 13 minutos. En la subcategoria mixta, els primers classificats han estat la Mireia Miró i Daniel Terrisse amb 2 hores i 31 minutos. I en la subcategoria femenina, Arez Izard i Clàudia Ramos amb 3 hores i 27 minutos.

Por otra parte, en la modalitat junior els primers han estat Sergi Artis i Andreu Sarrà amb 2 hores i 30 minutos. La cursa sènior ha constat de 2.000 metres desnivell positiu i més de 15 km de distància en un caire molt alpí. Els corredors han hagut de superar les cotes altes de la regió, ascendint a pics com el Ventolau de 2.853 metres o la Coma del Forn i el Campirme de més de 2.600 metres tot dos. El caràcter de la prova ha estat d’una gran varietat de terrenys en un circuit d’alta muntanya.

En la cursa junior els corredors de les categories més joves han hagut de superar un recorregut de 1.200 metres de desnivell positiu i més de 8 km de distancia, per els mateixos terrenys que els de la categoria superior.

Aquesta cursa es recupera aquest any i està organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró i l’Estació de Tavascan.

Primera edició de l’Open Tavascan
Aprofitant la realització d’aquesta curs professional d’esquí de muntanya, l’Estació de Tavascan també ha celebrat la primera edició de l’Open. Una cursa dedicada als no professionals que tindrà el mateix recorregut i dificultat que la prova junior. El guanyador de l’Open ha estat Ismael Aubert Calvo.

Per organitzar aquestes tres curses, hi ha hagut un equip de més de 30 persones repartides en diferents responsabilitat i un gruix important d’institucions i empreses col•laboradores.
Volver al principio