Traducción

Noticias

 • Durant aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Lladorre i l’Estació de Tavascan han estat presents a la Fira de Muntanya de Catalunya i al festival Skimetraje navarrès

  L’Ajuntament de Lladorre i l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan segueixen impulsant la seva presència a diferents certàmens i aquest cap de setmana han tingut un estand amb tots els seus atractius a Vic i a Pamplona. A la capital osonenca, han participat a la Fira de la Muntanya, una de les més importants i especialitzades del sector. Paral·Paralelamente, a Pamplona també s’ha estat present amb un altre estand en el marc del festival de curs cinematogràfics de neu, Skimetraje.

  De esta manera, es reforça el coneixement dels diferents potencials que té el municipi en qualsevol estació de l’any.

  Seguint aquest impuls, la setmana passada també es va estar present amb un estand a la Fira +KNeu d’Arenys de Mar.
 • Inversió de 300.000 euros a les estacions de nòrdic
  L’alcalde de Lladorre, Salvador Tomás, ha participat aquest divendres, 25 d’octubre, en una nova reunió de Tot Nòrdic on s’han anunciat diverses notícies positives per a les estacions adherides, entre elles, la de Tavascan.

  De esta manera, la Mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han signat un conveni de col·laboració per potenciar la pràctica d’aquest esport i dinamitzar les activitats de muntanya a aquestes instal·nes. Amb aquest acord es vol donar resposta a les necessitats d’adquisició i renovació de les infraestructures i equipaments existents en aquests complexos, gestionats pels ajuntaments que conformen la Mancomunitat, i adequar l’oferta de serveis a les necessitats de qualitat desitjables. El conveni inclou una inversió de 300.000 euros per a les estacions cerdanes de Guils Fontanera, Lles de Cerdanya i Aransa; les alturgellenques de Sant Joan de l’Erm i Tuixent-La Vansa; i les pallareses de Virós Vallferrera i Tavascan.

  Les actuacions susceptibles d’aquest marc de col·laboració tenen per objecte la millora d’infraestructures considerades bàsiques per a poder garantir el bon funcionament de les estacions, l’adquisició d’equipaments i maquinària per a millorar la qualitat del servei als usuaris, i la millora de l’eficiència energètica o el tractament d’aigües en les estacions, entre altres. FGC assessorarà, si cal, l’execució de les inversions.Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l’articulació del seu territori d’influència. Els alcaldes de les entitats municipals que en són titulars han valorat “molt positivament” aquest ajut i confien que es repeteixi en pròximes temporades per poder dur a terme les inversions necessàries i, d’aquesta manera, adequar les estacions.Aquest conveni s’emmarca dins el conjunt d’accions previstes al Grup de Treball de les estacions d’esquí nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l’objectiu d’analitzar la situació i els reptes de futur d’aquestes instal·lacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i suport a les estacions.
 • 425b1459-b5ee-43e1-9c08-eb4c7d73daafEl passat cap de setmana, días 2 y 3 de marzo, Tavascan ha estat  escenari del primer Safety Meeting per a Júniors, organitzat conjuntament entre l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan i l’Associació Esportiva Pallars (AEP). La trobada, amb 18 joves d’edats compreses entre els 12 y 15 años, tenia per objectiu formar als assistents en seguretat a l’alta muntanya hivernal, fent especial èmfasi en la prevenció dels riscos i el correcte ús del material de seguretat.  A través de 3 tallers didàctics i pràctics els joves riders van tenir la possibilitat de d’aprendre tècniques bàsiques per anar amb solvència a l’alta muntanya hivernal. Leer más
 • Aquesta setmana l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan comença una campanya per promoure La Pleta (l’estació), els seus serveis i el seu entorn natural com a punt de trobada per a la celebració de cursos de formació i activitats guiades en l’alta muntanya hivernal.

  És una campanya dirigida als professionals de la muntanya, guies oficials i titulats, per que facin de Tavascan la seva base on dur a terme activitats formatives com ara:

  – Iniciació o perfeccionament d’esquí de muntanya

  – Iniciació o perfeccionament Alpinisme hivernal

  – Iniciació o perfeccionament en l’Splitboard

  – Raquetes de neu

  – Seguretat i prevenció d’allaus

  – Iniciació o perfeccionament en crestes hivernals

  – …

  En este sentido, l’Estació posa a la disposició dels professionals de la muntanya tots els serveis i instal·lacions per a la realització dels diferents cursos:

  – Camp d'arves

  – Lloguer de material de skimo

  – Lloguer de material tècnic i de seguretat

  – Sala per a sessions teòriques

  – Infermeria

  Amb aquesta acció de promoció, es busca diversificar el públic visitant a l’Estació i poder oferir un espai dinàmic i viu, més enllà de la pràctica de l’esquí alpí i de fons, activitats principals de l’estació, però completament dependents de les precipitacions de neu. Al mateix temps es busca posicionar l’Estació de Tavascan al centre de les activitats hivernals, a Catalunya i al Pirineu, podent oferir el millor tracte humà i personal en un entorn privilegiat.

  En este sentido, són ja molts les i els professionals que han realitzat activitats formatives amb els seus clients a la nostra Estació. Aquest 2019, cal destacar la presència, per segon any consecutiu, de l’alpinista Ferran Latorre que durà a terme diversos clínics d’esquí de muntanya a la nostra estació.

  L’Estació de Tavascan posa a disposició dels professionals de la muntanya un correu electrònic on dirigir-se per aconseguir més informació: premsa@tavascan.net

  La campanya de promoció incorporarà, en una segona fase, clubs i centres excursionistes, per que siguin aquestes entitats les que trobin a Tavascan, l’acollida necessària per a realitzar, trobades, sortides o monogràfics.

  - newdesign_1_original_WUYDoGRk6wZ - newdesign_1_original_9OiKRL5K46e(1)
 • S’acaba de fer pública la decisió que tant de temps esperàvem des de l’Estació; l’organització del FWT, sigles del Freeride World Tour ha seleccionat la nostra estació com a base per l’obertura de l’edició 2019-2020 amb una categoria de 3 estrellas. A falta de conéixer els detalls definitius, aquesta és sens dubte una gran noticia pels amants de l’esquí fora pista de la nostra vall i de la comarca, que veuran com el circuit d’elit del Freeride s’instal·larà a les nostres muntanyes, juntament amb tots els i les riders professionals d’arreu del món. Encara s’ha de decidir la muntanya i la vessant per on es durà a terme la competició, però fonts properes a l’organització ens han assegurat que una línia des del cim del Ventolau fins a la base de l’Estació seria una opció a tenir-la molt en compte. Seguirem informant sobre l’esdeveniment. Tavascan es posiciona com el que és, una referència mundial del Freeride! Salut i neu!!!   Recordem als nostres visitants que avui és dia 28 de diciembre…
Volver al principio