Traducción
Tavascan i Ustou i els seus parcs naturals s’agermanen en una nova trobada transfronterera

El dijous, 23 de agosto, es reuniran per quarta vegada consecutiva en aquest port muntanyenc els veïns de la població catalana i els de la població occitana.

Per quarta vegada consecutiva, este jueves, 23 de agosto, tindrà lloc la ja tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d’Ustou i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises.

Aquesta trobada anual, té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en aquest part del port on limiten els territoris català i occità.

Durant la trobada, hi haurà parlaments, una degustació de productes locals típics de cada població i actuacions musicals. La sortida des del cantó català està prevista a les 8’00 hores a peu des de Bordes de Graus (davant recepció del càmping). Com a novetat, enguany hi haurà un guiatge gratuït per part del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Altres opcions de sortida són a les 9:30 h. a peu des de l’aparcament de la Font de la Costa, accessible en 4×4 i de menor dificultat. Además, per qui no disposi de vehicle tot terreny, s’ha habilitat una sortida a les 8:45 h. a l’Oficina d’Informació de Tavascan per agrupar vehicles i sortir de forma conjunta fins a l’aparcament de la Font de la Costa. En ambdós casos es prega inscripció prèvia a la mateixa oficina o al telèfon 973623079.

Tavascan fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera occitana d’Ustou, situada a la regió de Occitanie, al departament de l’Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.

La trobada es fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i el Comune d’Ustou i del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cada any aquesta iniciativa reuneix al voltant de 100 personas. Enguany està previst rememorar la propera signatura el 24 d’agost per crear el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, marca comuna que agruparà els dos parcs participants i dos parcs andorrans més, el de Sorteny i Comapedrosa, i també el 15è aniversari de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La trobada es fa enguany en dijous, per tal de coincidir amb la Festa Major de Tavascan, prevista de celebrar durant la tarda i vespre, on sovint diversos veïns d’Ustou també hi participen venint a peu des del seu poble, tot travessant el port de Tavascan.

-
-
Volver al principio