Traducción
Tavascan viu la 25ª prova Alt Pallars-Certescan d’esquí de muntanya
La cursa, que tindrà lloc el 2 de marzo, té les modalitats sènior i junior i forma part de la copa catalana

L’estació també organitza una prova Open en la qual hi podrà participar tothom interessat en l’esquí de muntanya


El diumenge, 2 de marzo, l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan, viurà un dia intens amb l’organització de la 25ª prova Alt Pallars-Certescan d’Esquí de Muntanya.

En el marc d’aquesta cita, tindran lloc tres curses diferents. Les dues primeres es divideixen entre la prova sènior i la junior destinades als competidors professionals i seran puntuables per la copa catalana. La tercera cursa serà oberta i sota el nom d’Open Tavascan, estarà destinada a tots aquells no professionals interessats en l’esquí de muntanya.

Les proves puntuables per la 30ª Copa Catalana FEEC-Millors per equips
Les proves puntuables estan emmarcades en el trofeu Sergi R. Escalera i es divideixen en la cursa sènior i la junior.

La cursa sènior constarà de 2.000 metres desnivell positiu i més de 15 km de distància en un caire molt alpí. Els corredors hauran de superar les cotes altes de la regió, ascendint a pics com el Ventolau de 2.853 metres o la Coma del Forn i el Campirme de més de 2.600 metres tot dos. El caràcter de la prova serà d’una gran varietat de terrenys en un circuit d’alta muntanya.

El mateix dia s’organitza una cursa junior on els corredors de les categories més joves hauran de superar un recorregut de 1.200 metres de desnivell positiu i més de 8 km de distancia, per els mateixos terrenys que els de la categoria superior.

Aquesta cursa es recupera aquest any i està organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró i l’Estació de Tavascan.

Primera edició de l’Open Tavascan
Aprofitant la realització d’aquesta curs professional d’esquí de muntanya, l’Estació de Tavascan viurà la primera edició de l’Open. Una cursa dedicada als no professionals que tindrà el mateix recorregut i dificultat que la prova junior.

Per organitzar aquestes tres curses, hi haurà un equip de més de 30 persones repartides en diferents responsabilitat i un gruix important d’institucions i empreses col•laboradores.

La estación de Tavascan está situada en el extremo norte occidental del Pirineo de Lleida, justo en el epicentro del Parque Natural de El Alto Pirineo. El valle de Tavascan es un lugar de alta montaña de gran interés paisajístico y cultural. Ofrece una inigualable oferta turística, así como todo tipo de servicios dirigidos a dar a conocer los atractivos de esta extensa área natural. Sus pistas de esquí, i tot Ser pequeño tamaño, ofrecen un amplio abanico de posibilidades lúdicas y deportivas: esquí nórdico, alpino, raquetas, escuela de esquí, el refugio, Camp d'factura, etc.
Volver al principio