Translation

Itineraris hivernals.

S'actualitzen els continguts d'aquesta pàgina regularment cada divendres, dissabte i diumenge. El grau de perill i la situació d'allaus s'extreu del Butlletí de Perill d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, en el resum/destacat, es complementa aquesta informació amb dades locals. Les recomanacions per a cada itinerari es basen en l'aplicació d'un protocol propi que té en compte el grau de perill, la seva distribució en orientacions i altituds i el tipus de terreny pel qual transcorren.

CONDICIONS: vàlides pel dia 16 d’abril de 2017

avaluador2

imatge-dva-pala
Porta sempre l'equip de seguretat bàsic ( DVA, Pala i sonda)

Perill d’allaus:

2 moderat perill-2

Resum:

Dia assolellat. La nit serena ha donat un regel més efectiu que dies anteriors.

Situació d’allaus:

Neu humida Avalanche problem - wet snow

Destacat:

Controleu l'humitejament de la neu a totes les orientacions. Són possibles allaus naturals i accidentals de neu humida.

RECOMANACIONS : vàlides pel dia 16 d’abril de 2017

Fes click a sobre dels itineraris i les icones del mapa per veure més informació

Els colors dels itineraris indiquen la precaució que heu de prendre alhora de realitzar-los segons el grau de perill d'allaus del dia d'avui i el tipus de terreny pel qual transcorren.

Precaució

Saber reconèixer el perill i tenir les habilitats de circulació amb seguretat i de rescat. Les condicions són adequades per circular per terreny d’allaus i els accidents són generalment infreqüents.

No es recomana

Circular per la muntanya sense coneixements de nivell professional o expert en neu i allaus. Condicions preparades perquè hi hagin accidents per allaus.

Precaució Extra

Les allaus són possibles per causes humanes o naturals, i els accidents són freqüents. Es requereix un nivell avançat de comprensió del perill d’allaus existent.

1. Coma del Forn
1A. Coma del Forn pel Barranc
2. Campirme
2A. Campirme per l'Estació
3. Tuc de la Cima
3A. Tuc de la Cima per l'Estació
4. Ventolau per Crestuix
4A. Ventolau pel Barranc


Llegenda dels itineraris

CLASSIFICACIÓ DEL TERRENY SEGONS LA SEVA EXPOSICIÓ A LES ALLAUS

Si vols saber per quin tipus de terreny passen els diferents itineraris abans d’escollir-ne un o bé vols crear la teva pròpia ruta i explorar fora dels itineraris més habituals, et presentem el mapa d’itineraris amb la CLASSIFICACIÓ DEL TERRENY D’ALLAUS. Al mapa, hi trobareu els itineraris i el terreny de Tavascan classificat en tres nivells (simple, desafiant i complex) segons la seva exposició a les allaus.

Per poder visualitzar aquesta aplicació, cal disposar de GoogleEarth. D’aquesta manera, podreu navegar i obtenir les imatges en 3D.

Descarrega't el mapa d'itineraris (arxiu KMZ)

Si no disposeu de GoogleEarth, podeu consultar el mapa que adjuntem a continuació


Terreny Simple: exposició a pendents poc drets i terreny forestal. Algunes clarianes de bosc poden implicar zones d’arribada d’allaus poc freqüents. Moltes opcions per reduir o eliminar l’exposició.

Terreny Desafiant: exposició a zones de trajecte d’allaus ben definits, a zones de sortida o a trampes. Hi han opcions per reduir o eliminar l’exposició trobant rutes amb cura.

Terreny Complex: exposició a zones de trajecte d’allaus múltiples i superposades o a grans extensions de terreny obert i dret. Zones d’inici d’allaus múltiples i amb trampes a sota. Mínimes opcions de reduir l’exposició.

També hi trobareu en GROC la proposta d’itineraris, en FLETXES VERMELLES el recorregut dels allaus més freqüents i senyalitzats amb un TRIANGLE els cims més destacats.

logo-lauegi
unnamed
unnamed

Back to top

Aquesta web utilitza cookies per fer analítiques. Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat. ACCEPTAR