Translation

Itineraris hivernals.

S'actualitzen els continguts d'aquesta pàgina regularment cada dissabte i diumenge. El grau de perill i els problemes d’allaus s'extreuen dels butlletins de perill d’allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Centre de Lauegi d’Aran. Les recomanacions per a cada itinerari es basen en l'aplicació de l’Avaluador tenint en compte el grau de perill, la seva distribució en orientacions i altituds i el tipus de terreny pel qual transcorren.

* L’estació d’esquí de Tavascan declina tota responsabilitat pels danys i perjudicis que puguin produir-se derivats de la interpretació i/o ús de la informació que aquí es presenta. Aquestes dades no substitueixen la formació, l’experiència i el bon judici dels usuaris.

Condicions: vàlides pel dia 21 de desembre del 2018

Avaluador (adaptat de Avaluator 2.0 © 2010 Canadian Avalanche Centre).

Perill d’allaus

Moderat

Descripció:
Les temperatures pugen bastant, però el cel estarà força ennuvolat; per això no es descarta alguna purga o allau de mida 1 de neu humida en vessants assolellats de forta inclinació al peu de rocs i esperons. Atenció al terreny trampa, ja que hi ha poc gruix de neu i afloren rocs i altres obstacles.

Problema d’allaus

Neu humida
Neu ventada

Gestió:
Controlar l'efecte del sol i la pujada de temperatures sobre la neu, sobretot en orientacions solanes (E, S i W).
Circular amb molta precaució per terreny complex a cotes altes evitant zones favorables al desencadenament de plaques de vent (vessants molt drets, convexitats o terreny sense suports).

Galeria de fotos del dimarts 9 de gener

Recomanacions: vàlides pel dia 1 d’abril del 2018

Podeu descarregar-vos el KMZ i visualitzar-lo al GoogleEarth.
(!) En aquesta versió apareixen els itineraris sense recomanacions de seguretat.

Classificació del terreny d’allaus (Parks Canada 2006)

Terreny simple: exposició a pendents poc drets i terreny forestal. Algunes clarianes de bosc poden implicar zones d’arribada d’allaus poc freqüents. Moltes opcions per reduir o eliminar l’exposició.

Terreny exigent: exposició a zones de trajecte d’allaus ben definits, a zones de sortida o a trampes. Hi han opcions per reduir o eliminar l’exposició trobant rutes amb cura.

Terreny complex: exposició a zones de trajecte d’allaus múltiples i superposades o a grans extensions de terreny obert i dret. Zones d’inici d’allaus múltiples i amb trampes a sota. Mínimes opcions de reduir l’exposició.

Recomanacions de seguretat (Avaluador: CAC 2010)

Precaució: cal saber reconèixer el perill i tenir les habilitats de circulació amb seguretat i de rescat. Les condicions són adequades per circular per terreny d’allaus i els accidents són generalment infreqüents.

Precaució extra: les allaus són possibles per causes humanes o naturals, i els accidents són freqüents. Es requereix un nivell avançat de comprensió del perill d’allaus existent.

No es recomana: no es recomana circular per la muntanya sense coneixements de nivell professional o expert en neu i allaus. Condicions preparades perquè hi hagin accidents per allaus.

Fitxes d’itineraris

1_ComaForn

Coma del Forn (1)
Desnivell: 960m
Classe de terreny: exigent

Fitxa tècnica

1_ComaForn

Coma del Forn pel barranc (1A)
Desnivell: 960m
Classe de terreny: complex

Fitxa tècnica

Campirme (2)
Desnivell: 910m
Classe de terreny: exigent

Fitxa tècnica

Campirme per l’Estació (2A)
Desnivell: 430m
Classe de terreny: complex

Fitxa tècnica

Tuc de la Cima (3)
Desnivell: 740m
Classe de terreny: exigent

Fitxa tècnica

Tuc de la Cima per l’Estació (3A)
Desnivell: 260m
Classe de terreny: complex

Fitxa tècnica

Ventolau per Crestuix (4)
Desnivell: 1140m
Classe de terreny: exigent

Fitxa tècnica

Ventolau pel barranc (4A)
Desnivell: 1120m
Classe de terreny: complex

Fitxa tècnica

Back to top