Translation

Central Hidroelèctrica

Descobreix la Central Hidroelèctrica sota terra de Tavascan

Vols veure una de les Centrals Hidroelèctriques soterrades més grans d’Europa? Et recomanem la seva visita interpretada a Tavascan.
Durant la dècada dels 50, es va iniciar la construcció de la central hidroelèctrica de Tavascan, una obra de dimensions colosals que va durar fins a l’any 1974, data de la seva inauguració.

El conjunt es troba dins d’una caverna de 500 metres de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón. Una de les seves singularitats és que és reversible, la primera d’aquestes característiques que es va posar en marxa a l’Estat espanyol. De dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat, i durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder reutilitzar l’aigua com a font d’energia.

VISITES GUIADES

Particulars

- Horari: visita concertada diària a les 17:00
- Durada : 1 h 30 min
- Preu: adults 7,00 €, menors de 12 anys 4,00 €
- Públic: públic en general (no recomenable als menors de 6 anys).


Escolars

- Horari: visita concertada
- Durada: 1h 30 min
- Preu: 4 € (entrada gratuita a tutors i professors)
- Consideracions: L’entrada a la Caverna de Tavascan es realitza en grups de fins a 16 persones. Els grups que s’esperen tenen les opcions de visitar la piscifactoria o fer l’itinerari medieval del poble.


Grups de gent gran

- Horari: visita concertada
- Durada: 30 min
- Preu: 2 €
- Consideracions: Projecció de l’audiovisual “Territori, Aigua i Energia” a l’aula del Centre d’Interpretació. Exposició permanent de fotografies sobre la construcció del complex i també de les altres centrals de Catalunya. Visita de l´església de Tavascan , Pont Medieval , monument de l´Aiguadora.
*S’exclou la visita a la Caverna de Tavascan.


Concerta una visita: 973 62 30 89

MÉS INFORMACIÓ

Estructura del Complex
Construcció
Funcionament
Impacte sobre la Vall

LOGOxatic

Back to top

Aquesta web utilitza cookies per fer analítiques. Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat. ACCEPTAR