Translation

Centre d’interpretació de l’aigua

central hidroelectrica tavascan

500m sota terra

Durant la dècada dels 50 es va iniciar la construcció de la central hidroelèctrica de Tavascan, una obra de dimensions colosals que va durar fins a l’any 1974, data de la seva inauguració. El conjunt es troba dins d’una caverna de 500 metres de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón. Una de les seves singularitats és que és reversible, la primera d’aquestes característiques que es va posar en marxa a l’estat espanyol. De dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat, i durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder reutilitzar l’aigua com a font d’energia.
 

Visites guiades al complex hidroelèctric subterràni de Tavascan:

Horari: visita concertada diària a les 17:00
Durada : 1 h 30 min
Preu: adults 7,00 €,  menors de 12 anys 4,00 €
Públic: públic en general (no recomenable als menors de 6 anys).
Horari: visita concertada
Durada: 1h 30 min
Preu: 4 €  (entrada gratuita a tutors i professors)
Consideracions: L’entrada a la Caverna de Tavascan es realitza en grups de fins a 16 persones. Els grups que s’esperen tenen les opcions de visitar la piscifactoria o fer l’itinerari medieval del poble.
Horari: visita concertada
Durada: 30 min
Preu: 2 €
Consideracions:  Projecció de l’audiovisual “Territori, Aigua i Energia” a l’aula del Centre d’Interpretació. Exposició permanent de fotografies sobre la construcció del complex i també de les altres centrals de Catalunya. Visita de l´església de Tavascan , Pont Medieval , monument de l´Aiguadora.
*S’exclou la visita a la Caverna de Tavascan.
 

contacte centre interpretacio aigua Concerta una visita // 973 62 30 79 // 973 62 30 89

 

Visita el lloc web 

Back to top