Translation

Notícies

 • Tavascan torna a viure una bona temporada de neu
  S’hauran expedit gairebé 8.700 forfets entre l’àrea alpina i nòrdica

  L’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan torna a registrar una bona afluència de públic i continua amb la tendència positiva marcada en els últims anys. Aquest any s’hauran assolit unes xifres molt lleugerament inferiors a la temporada passada, aproximadament un 10% menys. Des del 6 de desembre de 2017 fins al 15 d’abril de 2018, s’hauran expedit gairebé 8.700 forfets entre l’àrea alpina (uns 6.550 forfets) i la nòrdica (uns 2.150) i uns 15.000 visitants en total.

  Aquestes xifres són molt destacables tenint en compte que molts caps de setmana –quan acostuma haver-hi major afluència de públic- ha fet mal temps i això, evidentment, ha provocat un descens de visitants. Tot i això, quan la meteorologia ho ha permès, el públic ha tornat a demostrar que confia en Tavascan per practicar els seus esports preferint de neu (alpí, nòrdic, raquetes, esquí de muntanya, etc.). Un altre factor, ha estat els bons gruixos de neu acumulats a totes les pistes catalanes, la qual cosa afavoreix aquelles estacions ubicades més a prop de les grans ciutats i perjudica les més allunyades, com ara Tavascan.

  Tanmateix, el global de la temporada serà molt satisfactori tant a nivell de forfets expedits com de visitants, ja que Tavascan es consolida com una de les estacions més versàtils del Pirineu català amb unes xifres molt destacables d’afluència i públic. Cal recordar, que les xifres que s’assoleixen any rere any són rellevants si, a més, tenim en compte que Tavascan només disposa d’un telecadira biplaça.

  L’estació de Tavascan està situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del Parc Natural de L’Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d’alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d’aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d’esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d’esquí, el refugi, camp d’arves, etc.

  ——

  TAVASCAN VUELVE A VIVIR UNA BUENA TEMPORADA DE NIEVE
  Se habrán expedido casi 8.700 forfets entre el área alpina y nórdica

  La Estación de Alta Montaña de Tavascan vuelve a registrar una buena afluencia de público y continua con la tendencia positiva marcada en los últimos años. Este año se llegará a una cifras muy ligeramente inferiores a la temporada pasada, aproximadamente un 10% menos. Des del 6 de diciembre de 2017 hasta el 15 de abril de 2018, se habrán expedido casi 8.700 forfets entre el área alpina (unos 6.550 forfets) y la nórdica (unos 2.150) u unos 15.000 visitantes en total.

  Estas cifras son muy destacables teniendo en cuenta que muchos fines de semana –cuando acostumbra a haber más afluencia de público- ha hecho mal tiempo y eso, evidentemente, ha provocado un descenso de visitantes registrados. Sin embargo, cuando la meteorología lo ha permitido, el público ha vuelto a demostrar que confía en Tavascan para practicar sus deportes favoritos de nieve (alpino, nórdico, raquetas, esquí de montaña, etc.). Otro factor, han sido los buenos gruesos de nieve acumulados en todas las pistes catalanas, los cual favorece a aquellas estaciones ubicadas más cerca de las grandes ciudades y perjudica las más alejadas, como por ejemplo Tavascan.

  Sin embargo, el global de la temporada será muy satisfactorio tanto a nivel de forfets expedidos como de visitantes, ya que Tavascan se consolida como una de les estaciones más versátiles del Pirineo catalán con unas cifras muy destacables de afluencia y público. Cabe recordar, que les cifras que se registran año tras año son relevantes si, además, tenemos en cuenta que Tavascan sólo dispone de un telesilla biplaza.

  La estación de Tavascan está situada en el extremo norte occidental del Pirineo de Lleida, justo en el epicentro del Parc Natural de l’Alt Pirineu. El valle de Tavascan es un lugar de alta montaña de gran interés paisajístico y cultural. Ofrece una inigualable oferta turística, así como todo tipo de servicios dirigidos a dar a conocer los atractivos de esta extensa área natural. Sus pistas de esquí, a pesar de ser de pequeñas dimensiones, ofrecen un amplio abanico de posibilidades lúdicas y deportivas: esquí nórdico, alpino, raquetas, escuela de esquí, el refugio, campo de Arves, etc., así como los circuitos inclusivos.
 • Últim dia de temporada d’esquí alpí
  Els circuits de nòrdic i raquetes i la resta d’instal·lacions continuaran obertes fins el 15 d’abril

  Avui, 1 d’abril, ha estat l’últim dia de temporada d’esquí alpí i es calcula que al llarg d’aquesta darrera setmana, hauran passat per l’Estació més de 1.500 usuaris.

  Aquesta temporada d’alpí s’ha perllongat des del 6 de desembre de 2017 fins avui, 1 d’abril de 2018. Per tant, 117 dies de neu i d’esquí alpí (no es computen els dies que l’Estació ha estat tancada pel mal temps).

  La temporada total acabarà el 15 d’abril, un cop també es tanquin els circuits d’esquí nòrdic i raquetes (que fins a aquesta data es mantindran oberts). Un cop passat aquest dia, us podrem informar de les xifres totals d’aquesta temporada.
 • Les pistes d’esquí nòrdic continuaran obertes fins el 15 d’abril

  L’Estació de Tavascan clourà la temporada d’esquí alpí aquest diumenge, 1 d’abril de 2018. Així, aquesta setmana serà la darrera en què els amants d’aquesta disciplina podran gaudir d’una neu que continua estant en les bones condicions.

  Les pistes porten obertes des del passat 6 de desembre de 2017 en una temporada molt positiva, tot i el mal temps que ha fet molts caps de setmana. En les properes setmanes, es farà el recompte i es donaran a conèixer les dades oficials tant d’usuaris com de forfets.

  Les pistes continuaran obertes per practicar l’esquí nòrdic i les raquetes

  Tot i el tancament de l’alpí, la resta d’instal·lacions i de pistes amb que compta l’Estació seguiran obertes. D’aquesta manera, fins el diumenge 15 d’abril, els usuaris podran gaudir les pistes de nòrdic, els circuits de raquetes i del Refugi.

  L’estació de Tavascan està situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del Parc Natural de L’Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d’alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d’aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d’esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d’esquí, el refugi, camp d’arves, etc., així com els nous circuits inclusius.
 • Tavascan acull els clínics de Ferran Latorre
  Aquest cap de setmana, una desena de participants han après amb aquest professional del món de la neu i l’alpinisme les tècniques bàsiques de l’esquí de muntanya

  El prestigiós esportista Ferran Latorre és enguany l’ambaixador de l’Estació de Tavascan oferint a tots els seus usuaris l’opció de participar en diversos clínics de muntanya.

  Justament, aquest cap de setmana, ha tingut lloc una d’aquestes sessions amb la participació d’una desena d’amants de la neu pertanyents al Club d’Esquí de Tavascan.

  El clínic de Ferran Latorre s’ha perllongat al llarg de les jornades de dissabte i diumenge i s’ha ensenyat diversos procediments per aprendre nocions bàsiques de l’esquí de muntanya. Per exemple, es va fer pràctiques de rescat amb el dispositiu arva, coneixement del territori, control de zones, etc. Aquests clínics amb Ferran Latorre estan impulsats per l’empresa Esportec Outdoor Sport.

  L’estació de Tavascan està situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del Parc Natural de L’Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d’alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d’aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d’esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d’esquí, el refugi, camp d’arves, etc., així com els circuits inclusius.
 • Exhaurides les places del pack de l’esquiada Los40 a Tavascan
  Èxit de convocatòria d’aquest paquet que inclou esquiar a l’Estació i una festa a la nit amb el deejay i locutor Adrià Ortega

  Enguany s’han exhaurit més aviat que mai totes les places destinades al pack de l’esquiada de Los 40 a Tavascan.

  Tot i això, els amants de la neu i la música podran gaudir el 10 de març del deejay i locutor, Adrià Ortega, a pistes i una festa posterior a la nit a la discoteca Rock Dur de Sort.
Back to top